Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
vissza

Balatonfüredi Komposzttelep

Elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék

A telepen elhelyezhető zöld hulladék az alábbiak szerint:

  1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék esetében a zöld hulladék előkezelése, hasznosítása az ÉBH Nonprofit Kft. üzemelésében lévő Balatonfüredi Komposzt Telepen történik.
  2. A komposztáló területén a zöldhulladék elhelyezése elkülönített módon történik. A lágy (fű, levél) és fás szárú zöldhulladék elhelyezése, a telepen belül csak a meghatározott területeken lehetséges!
  3. Amennyiben a zöldhulladék beszállítása zsákban történik, kérjük a zöldhulladékot a zsákból kiönteni, a zsákot eltávolítani mivel a zsák nem minősül zöldhulladéknak.
  4. 23/2003. (XII. 29.) KVVM rendelet2. § alapján a zöldhulladék növényi hulladék, tehát a kerítésdeszkák, nyílászáró, fa gerenda, fa építési és bontási hulladékok, raklap, rétegelt lemez, bútorlap stb. szintén nem minősül zöldhulladéknak, elhelyezésük tilos!

A zöldhulladék kezelési díja 2023.07.01-től: Bruttó 19,05 Ft/kg (15 Ft + ÁFA / kg)

A telepre beérkező és a távozó gépjármű súlyának kötelező mérlegelése alapján, a különbözetnek megfelelő számlát állítunk ki, melyet helyben a tulajdonos készpénzben ill. szerződés szerint fizet meg.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a komposztáló telephelyen a díjmentes zöldhulladék leadására 2023.07.01-től nincs lehetőség.

Zöldhulladék díjmentesen a hulladékudvarokban adható le ingatlanonként 100/kg/nap (összesen ingatlanonként 600 kg/év) mennyiségig.

Díjmentes zöldhulladék leadásával kapcsolatban kérjük keresse az Önhöz legközelebb eső hulladékudvart:

8200, Veszprém, Kistó u. 8.

8308 Zalahaláp, külterület 010/42. hrsz.

Gazdálkodó szervezet

  1. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság vagy egyéb szerv (nem természetes személy ingatlanhasználó),kizárólag mint hulladékbirtokos (saját telephelyén eletkezett) zöldhulladékot helyezhet el a telephelyen.

A zöldhulladék kezelési díja 2023.07.01-től: Bruttó 19,05 Ft/kg (15 Ft + ÁFA /kg)

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek 7:00 – 14:30
Szombat: zárva

Komposzt vásárlási lehetőség

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonfüredi Komposzttelepen ( 8230, Balatonfüred, Hrsz.087/1) az alábbi feltételekkel komposzt vásárlási lehetőséget biztosítunk lakossági, és közületi ügyfeleink részére egyaránt:
2023. 07. 01-től:
Bruttó eladási ár: 10 160 Ft/tonna (8000 Ft + Áfa/tonna)

A számlázás minden esetben utólag történik a vásárláskor megadott adatok, valamint a kiállított szállítólevél alapján.
A megadott adatokat (vevő neve, címe, valamint gazdálkodók esetén adószám) társáságunk kizárólag a szállítólevél és számla kiállításához használja, és azokat a jogszabályban
meghatározott ideig tárolja.
A megadott adatokat harmadik fél részére Társaságunk nem adja át.

A számlák kiegyenlítésének módja: helyszínen készpénzben vagy bankkártyával,
( szerződött közületi ügyfeleink részére lehetőség van az átutalásos fizetési módra)

Nyitvatartási idő:
Hétfő - Péntek 07.00 – 14.30
Szombat- vasárnap: Zárva