vissza

Balatonfüredi Komposzttelep

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonfüredi Komposzttelepen ( 8230, Balatonfüred, Hrsz.087/1) az alábbi feltételekkel komposzt vásárlási lehetőséget biztosítunk lakossági, és közületi ügyfeleink részére egyaránt:

 • Bruttó.eladási ár: 5080 Ft/tonna (4000 Ft+Áfa/tonna)

A számlázás minden esetben utólag történik a vásárláskor megadott adatok, valamint a kiállított szállítólevél alapján.
A megadott adatokat (vevő neve, címe, adó azonosító szám) társáságunk kizárólag a szállítólevél és számla kiállításához használja, és azokat a jogszabályban meghatározott ideig tárolja.
A megadott adatokat harmadik fél részére Társaságunk nem adja át.

A számlák kiegyenlítésének módja: átutalás.

Nyitvatartási idő:

 • Hétfő - Péntek 7 - 15 óráig,
 • Szombat 8 – 12 óráig április 1. és november 30. között

 

Elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék

A telepen elhelyezhető zöld hulladék a balatonfüredi 32/2015(X28) rendelet 2. és 14. § alapján az alábbiak szerint:

 1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék esetében a zöld hulladék előkezelése, hasznosítása az ÉBH Nonprofit Kft. üzemelésében lévő Balatonfüredi Komposzt Telepen történik. (8230, Balatonfüred, Aszófői u. 087/1 Hrsz.)
 2. A komposztáló területén a zöldhulladék elhelyezése elkülönített módon történik. A lágy (fű, levél) és fás szárú zöldhulladék elhelyezése, a telepen belül csak a meghatározott területeken lehetséges!
 3. Amennyiben a zöldhulladék beszállítása zsákban történik, kérjük a zöldhulladékot a zsákból kiönteni, a zsákot eltávolítani mivel a zsák nem minősül zöldhulladéknak.
 4. 23/2003. (XII. 29.) KVVM rendelet 2. § alapján a zöldhulladék növényi hulladék, tehát a kerítésdeszkák, nyílászáró, fa gerenda, fa építési és bontási hulladékok, raklap, rétegelt lemez, bútorlap stb. szintén nem minősül zöldhulladéknak, elhelyezésük tilos!

A zöldhulladék kezelési díja: 9 Ft + ÁFA / kg

A telepre beérkező és a távozó gépjármű súlyának kötelező mérlegelése alapján, a különbözetnek megfelelő számlát állítunk ki, melyet helyben a tulajdonos készpénzben ill. szerződés szerint fizet meg.

Balatonfüredi ingatlantulajdonosok részére:

 1. Balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemélyek hetente legfeljebb 1 alkalommal 100 kg mennyiségig térítésmentesen helyezhetnek el zöldhulladékot. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.-nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék mennyisége túllépi a heti egyszeri 100 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni, ami 9 Ft + ÁFA / kg.
 2. Az ingatlantulajdonos csak saját maga hozhatja be az elhelyezni kívánt zöld hulladékot. Amennyiben nem az ingatlan tulajdonosa szállítja be a zöld hulladékot, a szállító a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezheti el a zöldhulladékot.
 3. Egyéb hulladék elhelyezése tilos!

Nem balatonfüredi ingatlan tulajdonosok részére:

 1. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély csak a zöldhulladék kezelési díj megfizetése ellenében helyezhet el kezelésre zöldhulladékot.
 2. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén, Balatonfüred 20km-es körzetében az a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély, akinek lakóhelyén nincs zöldhulladék gyűjtőpont és vagy házhoz menő zöldhulladék gyűjtés, lehetősége van térítésmentesen elhelyezni kezelésre évente legfeljebb 150kg zöldhulladékot. Az alábbi települések tartoznak ide: Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfűzfő, Balatonhenye, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Barnag, Csopak, Dörgicse, Kővágóörs, Köveskál, Mencshely, Mindszentkálla, Monoszló, Nagyvázsony, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Pula, Révfülöp, Szentantalfa, Szentbékkálla, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Vöröstó, Zánka.
 3. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.-nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék mennyisége túllépi az éves egyszeri 150 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni.

Gazdálkodó szervezet

 1. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság vagy egyéb szerv (nem természetes személy ingatlanhasználó) a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezhet el zöldhulladékot komposztáló telepen.

Nyitvatartási idő

 • Hétfő - Péntek 7 - 15 óráig,
 • Szombat 8 – 12 óráig április 1. és november 30. között