Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
vissza

Balatonfüredi Komposzttelep

A telepen elhelyezhető zöld hulladék a balatonfüredi 32/2015(X28) rendelet 2. és 14. § alapján az alábbiak szerint:

 1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék esetében a zöld hulladék előkezelése, hasznosítása az ÉBH Nonprofit Kft. üzemelésében lévő Balatonfüredi Komposzt Telepen történik.
 2. A komposztáló területén a zöldhulladék elhelyezése elkülönített módon történik. A lágy (fű, levél) és fás szárú zöldhulladék elhelyezése, a telepen belül csak a meghatározott területeken lehetséges!
 3. Amennyiben a zöldhulladék beszállítása zsákban történik, kérjük a zöldhulladékot a zsákból kiönteni, a zsákot eltávolítani mivel a zsák nem minősül zöldhulladéknak.
 4. 23/2003. (XII. 29.) KVVM rendelet2. § alapján a zöldhulladék növényi hulladék, tehát a kerítésdeszkák, nyílászáró, fa gerenda, fa építési és bontási hulladékok, raklap, rétegelt lemez, bútorlap stb. szintén nem minősül zöldhulladéknak, elhelyezésük tilos!

A zöldhulladék kezelési díja 2022.04.01-től: Bruttó 12,7 Ft/kg (10 Ft + ÁFA / kg)

A telepre beérkező és a távozó gépjármű súlyának kötelező mérlegelése alapján, a különbözetnek megfelelő számlát állítunk ki, melyet helyben a tulajdonos készpénzben ill. szerződés szerint fizet meg.

Balatonfüredi ingatlantulajdonosok részére:

 1. Balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemélyek évente háztartásonként legfeljebb 150 kg mennyiségig térítésmentesen helyezhetnek el zöldhulladékot. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.-nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék  mennyisége túllépi az évi 150 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni, ami 2022.04.01-től bruttó 12,7/kg (10 Ft + ÁFA / kg.)
 2. Az ingatlantulajdonos csak saját maga hozhatja be az elhelyezni kívánt zöld hulladékot. Amennyiben nem az ingatlan tulajdonosa szállítja be a zöld hulladékot, a szállító a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezheti el a zöldhulladékot.
 3. Egyéb hulladék elhelyezése tilos!

Nem balatonfüredi ingatlan tulajdonosok részére:

 1. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély csak a zöldhulladék kezelési díj megfizetése ellenében helyezhet el kezelésre zöldhulladékot.
 2. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén, Balatonfüred 20km-es körzetében az a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély, akinek lakóhelyén nincs zöldhulladék gyűjtőpont és vagy házhoz menő zöldhulladék gyűjtés, lehetősége van térítésmentesen elhelyezni kezelésre évente háztartásonként legfeljebb 150kg zöldhulladékot. Az alábbi települések tartoznak ide: Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfűzfő, Balatonhenye, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Barnag, Csopak, Dörgicse, Kővágóörs, Köveskál, Mencshely, Mindszentkálla, Monoszló, Nagyvázsony, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Pula, Révfülöp, Szentantalfa, Szentbékkálla, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Vöröstó, Zánka.
 3. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.- nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék mennyisége túllépi az éves egyszeri 150 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni, ami 2022.04.01-től bruttó 12,7/kg (10 Ft + ÁFA / kg.)

Gazdálkodó szervezet

 1. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság vagy egyéb szerv (nem természetes személy ingatlanhasználó) a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezhet el zöldhulladékot komposztáló telepen.

A zöldhulladék kezelési díja2022.04.01-től: Bruttó 12,7 Ft/kg (10 Ft + ÁFA / kg)

Nyitvatartási idő

Telep nyitvatartása: (2021.09.01-től)
Hétfő - Péntek 7:00 – 14:30
Szombat: zárva

 

Komposzt vásárlási lehetőség

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonfüredi Komposzttelepen ( 8230, Balatonfüred, Hrsz.087/1) az alábbi feltételekkel komposzt vásárlási lehetőséget biztosítunk lakossági, és közületi ügyfeleink részére egyaránt:

Bruttó.eladási ár: 5080 Ft/tonna (4000 Ft+Áfa/tonna)

A számlázás minden esetben utólag történik a vásárláskor megadott adatok, valamint a kiállított szállítólevél alapján.
A megadott adatokat (vevő neve, címe, valamint gazdálkodók esetén adószám) társáságunk kizárólag a szállítólevél és számla kiállításához használja, és azokat a jogszabályban meghatározott ideig tárolja.
A megadott adatokat harmadik fél részére Társaságunk nem adja át.

A számlák kiegyenlítésének módja: helyszínen készpénzben vagy bankkártyával,
( szerződött közületi ügyfeleink részére lehetőség van az átutalásos fizetési módra)

Nyitvatartási idő:
Hétfő - Péntek 07.00 – 14.30
Szombat- vasárnap: Zárva