vissza

Balatonfüredi Komposzttelep

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Balatonfüredi Komposztáló telepünk ( Balatonfüred, Aszófői u. hrsz 087/1) nyitvatartása 2021.09.01-től az alábbiak szerint módosul:

 • Hétfőtől-Péntekig: 07.00-14:30
 • Szombat, Vasárnap: Zárva

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Veszprém, 2021. 08.27

Üdvözlettel:
ÉBH- Észak -Balatoni Hulladékgazdálkodási Np. Kft

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonfüredi Komposzttelepen ( 8230, Balatonfüred, Hrsz.087/1) az alábbi feltételekkel komposzt vásárlási lehetőséget biztosítunk lakossági, és közületi ügyfeleink részére egyaránt:

 • Bruttó.eladási ár: 5080 Ft/tonna (4000 Ft+Áfa/tonna)

A számlázás minden esetben utólag történik a vásárláskor megadott adatok, valamint a kiállított szállítólevél alapján.
A megadott adatokat (vevő neve, címe, adó azonosító szám) társáságunk kizárólag a szállítólevél és számla kiállításához használja, és azokat a jogszabályban meghatározott ideig tárolja.
A megadott adatokat harmadik fél részére Társaságunk nem adja át.

A számlák kiegyenlítésének módja: átutalás.

Elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék

A telepen elhelyezhető zöld hulladék a balatonfüredi 32/2015(X28) rendelet 2. és 14. § alapján az alábbiak szerint:

 1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék esetében a zöld hulladék előkezelése, hasznosítása az ÉBH Nonprofit Kft. üzemelésében lévő Balatonfüredi Komposzt Telepen történik.
 2. A komposztáló területén a zöldhulladék elhelyezése elkülönített módon történik. A lágy (fű, levél) és fás szárú zöldhulladék elhelyezése, a telepen belül csak a meghatározott területeken lehetséges!
 3. Amennyiben a zöldhulladék beszállítása zsákban történik, kérjük a zöldhulladékot a zsákból kiönteni, a zsákot eltávolítani mivel a zsák nem minősül zöldhulladéknak.
 4. 23/2003. (XII. 29.) KVVM rendelet2. § alapján a zöldhulladék növényi hulladék, tehát a kerítésdeszkák, nyílászáró, fa gerenda, fa építési és bontási hulladékok, raklap, rétegelt lemez, bútorlap stb. szintén nem minősül zöldhulladéknak, elhelyezésük tilos!

A zöldhulladék kezelési díja: Bruttó 11,43 Ft/kg (9 Ft + ÁFA / kg)

A telepre beérkező és a távozó gépjármű súlyának kötelező mérlegelése alapján, a különbözetnek megfelelő számlát állítunk ki, melyet helyben a tulajdonos készpénzben ill. szerződés szerint fizet meg.

Balatonfüredi ingatlantulajdonosok részére:

 1. Balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemélyek évente háztartásonként legfeljebb 150 kg mennyiségig térítésmentesen helyezhetnek el zöldhulladékot. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.-nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék  mennyisége túllépi az évi 150 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni, ami bruttó 11,43 Ft/kg (9 Ft + ÁFA / kg.)
 2. Az ingatlantulajdonos csak saját maga hozhatja be az elhelyezni kívánt zöld hulladékot. Amennyiben nem az ingatlan tulajdonosa szállítja be a zöld hulladékot, a szállító a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezheti el a zöldhulladékot.
 3. Egyéb hulladék elhelyezése tilos!

Nem balatonfüredi ingatlan tulajdonosok részére:

 1. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély csak a zöldhulladék kezelési díj megfizetése ellenében helyezhet el kezelésre zöldhulladékot.
 2. Az ÉBH Nonprofit Kft. működési területén, Balatonfüred 20km-es körzetében az a nem balatonfüredi ingatlannal rendelkező magánszemély, akinek lakóhelyén nincs zöldhulladék gyűjtőpont és vagy házhoz menő zöldhulladék gyűjtés, lehetősége van térítésmentesen elhelyezni kezelésre évente háztartásonként legfeljebb 150kg zöldhulladékot. Az alábbi települések tartoznak ide: Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfűzfő, Balatonhenye, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Barnag, Csopak, Dörgicse, Kővágóörs, Köveskál, Mencshely, Mindszentkálla, Monoszló, Nagyvázsony, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Pula, Révfülöp, Szentantalfa, Szentbékkálla, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Vöröstó, Zánka.
 3. Az elhelyezés elengedhetetlen feltétele az utolsó, az ingatlanhoz tartozó, NHKV Zrt.- nak befizetett számla bemutatása, továbbá fényképes igazolvány felmutatása. Amennyiben az elhelyezni kívánt zöldhulladék mennyisége túllépi az éves egyszeri 150 kg-ot úgy a magánszemély a Közszolgáltató által meghatározott díjat köteles megfizetni.

Gazdálkodó szervezet

Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság vagy egyéb szerv (nem természetes személy ingatlanhasználó) a Közszolgáltató által meghatározott díj ellenében helyezhet el zöldhulladékot komposztáló telepen.

Nyitvatartási idő

Telep nyitvatartása: (2021.09.01-től)
Hétfő - Péntek 7:00 – 14:30
Szombat: zárva