Királyszentistváni Hulladékkezelő Központ havi beszámoló 2020. július

1. Beérkezett és feldolgozott hulladék

Az ÉBH Nonprofit Kft. királyszentistváni telephelyére 2020. júliusban 4702,94 t hulladék érkezett be. Ebből 2020. július 28. és 31. között 412,28 t átrakásra és elszállításra került, engedéllyel rendelkező partnerünkhöz. A további hulladék feldolgozása folyamatosan zajlik.

2. Munkavégzés

3 műszakos munkarend, hétközben, 6-14 óráig karbantartás és hulladék befogadása, 14-6 óráig a beérkezett hulladék feldolgozása és hasznosítása. Júliusban szombat délelőttönként 7-15 óráig volt hulladék beszállítás és 6-22 óráig feldolgozás.

3. Üzemzavar

2020. június 2-án a biológiai frakciót áthordó szalag megsérült, az anyag mozgatása továbbra is konténeres gépjárművel történik, a biológiai kezelő csarnokba.

2020 július 24-étől 27-én 14 óráig elektromos hiba miatt a feldolgozás szünetelt. 2020. július 28-tól 31-ig közreműködőink a hulladék egy részét a királyszentistváni telep helyett engedéllyel rendelkező partnereinkhez szállították.

2020. július 28. délelőtt az egyik szállító szalag meghibásodott, mely hiba 29-én délutánra elhárításra került.

4. Rendkívüli esemény

Az előaprítót 2020. június 9-én elszállították felújításra, az előaprítást továbbra is mobil aprítóval végezzük.

5. Egyéb kiegészítés

Stabilizált biológiai hulladék elterítése a depótesten ill. oda történő kiszállítása a beszámolási időszakban nem történt.

A depóniagáz fáklyázása folyamatosan zajlik.

A NÉBIH kötelezése alapján az ÉHB Nonprofit Kft-t továbbra is üzemelteti a vaddisznó hullagyűjtőhelyet.

Szagészlelések:
2020. júliusban a Facebookon és az enviromind.hu oldalon több esetben is szagbejegyzés került rögzítésre. Az adott időpontokban a depótesten az eddigiektől eltérő tevékenység nem volt. Feltételezhető, hogy az ott található prizmában a nagy mennyiségű csapadék és az azt követő nagyon magas hőmérséklet miatt beindult mikrobiális élet következtében keletkező szaganyagok, bizonyos meteorológiai viszonyok között okozhattak szaghatást a teleptől távol.

6. Tájékoztatás a következő hónapot érintő változásokról, tevékenységekről

2020. július hónap végén, várhatóan a következő közbeszerzési eljárás lezárásáig ideiglenesen leállt RDF/SRF (másodlagos tüzelőanyag) elszállítása. Jelenleg bálázott formában kerül betárolásra a gyártott SRF/RDF (másodlagos tüzelőanyag). A szállítások várhatóan augusztus közepén újra elindulnak.

2020. augusztusban visszaérkezik a felújított előaprító és a hónap közepétől megkezdődik az utóaprító felújítása.

Királyszentistván, 2020. augusztus 04.
Sövegjártóné Barta Krisztina ügyvezető
ÉBH Nonprofit Kft